Bezuinigen

Bezuinigen

Jaha, de broekriem aanhalen en goed strak ook! Heb je ook zoveel hinder van al die prijsstijgingen? Ik wel en ik kan er zelfs goed boos om worden. Vooral door dat geniepige gedoe van vele producenten en leveranciers van onze dagelijkse levensmiddelen en middelen om dagelijks door het leven te komen.

Ik heb er al eerder over geschreven in één van mijn eerdere blogs. Vooral zoals het geniepige verlagen van de inhoud van een verpakking of het verminderen van gewicht in dezelfde verpakking. Van liter naar 900 cc, jaja.

Minder papier op een rolletje wc-papier, ik heb ook dat al eerder opgemerkt.

Nu dacht deze handige Harrie daar eens flink op te anticiperen. Ik zal ze wel krijgen die geniepige leveranciers. Vooral dat wc-papier zit me goed dwars!

Nu had ik zo bedacht dat ik ze dan wel terug kon pakken door minder papier per veegbeurt te gebruiken, ja, je leest het goed! In plaats van 4 velletjes papier per veeg ben ik overgestapt naar 3 velletjes per veeg, dat scheelt toch wel een hoop (…. Een hoop, hoe kom ik er op….)

Dus vanmorgen na de koffie had ik een goede hoop en ik, zo slim als ik had bedacht, startte mijn geveeg met 3 velletjes. En wat denk je wat? Ga ik potverdrie met mijn vinger door de velletjes heen! Het laat zich raden in hoeverre ik mij verbaal heb geuit op het toilet!

Daar zat ik dan, met een bruine vinger vol! Tja, nu had ik weer een extra vochtig toiletdoekje nodig om dat leed te ledigen. Vervolgens moest ik mijn handen wel drie keer meer wassen met zeep dan normaal en of de lucht er nu helemaal af was? Ik betwijfel het.

Dus mijn bezuinigingsactie liep totaal uit de hand en opgeteld ben ik veel meer kwijt dan dat ene velletje per veeg: een extra vochtig doekje, een liter water meer om mijn handen te wassen (ook niet meer goedkoop) en dan ook nog wat extra zeep dus het milieu ook nog eens extra belast, welja!

Dat bezuinigen is dus in eerste instantie op een fiasco uitgelopen, ik bedenk wel weer wat anders om die geniepigerds terug te pakken. Vandaag nog even niet gelukt.