Corona-vrijheid te koop, t.e.a.b.

Het miljoenen(bal),

Soms denk ik: waar zal ik het deze keer eens over hebben? Maar voordat ik al iets heb bedacht, worden mij de onderwerpen gewoon in de schoot geworpen!

Neem nou het miljoenenbal: voetbal.

Hoe bestaat het dat er Corona-regels worden omzeild om het spelletje toch maar doorgang te laten vinden. Blijkbaar werken hier de miljoenen als een medicijn tegen Corona, of heb ik het mis?

Britse voetbalclubs zijn niet welkom in Duitsland en in Spanje, we hebben het over RB Leipzig tegen Liverpool en Atletico Madrid tegen Chelsea.

Beide wedstrijden worden in een ander land gespeeld. Dus blijkbaar mag dat dan weer wel. Ik kan het niet meer volgen.

De Britse clubs mogen het virus wel meenemen naar deze landen?

Wat is er nu zo moeilijk aan om eens een streep door dat hele gedoe rondom dit soort sporten te zetten. Eerst dat virus de wereld uit en dan weer met z’n allen gewoon de draad oppakken.

Ik moet ook naar de kapper maar mag nog altijd niet……… Zowel de kapper, die niks meer verdient, en ik, die er inmiddels niet meer uitziet, zijn hier de dupe van en gelaten ondergaan wij dit lot. Zoals het ons betaamt. Overigens: zou ik me toch laten knippen zijn we beiden behoorlijk de pineut!

Hoe anders met al dat gedoe met sport? De Australian Open: wordt in een zogenaamde bubble gespeeld. Spelers en hun gevolg komen vanuit alle virushoeken van de wereld bij elkaar om een balletje op en neer te meppen en vervolgens vliegt iedereen er weer op los.

 

En maar te zwijgen over de Elfstedentocht. Gelukkig zijn Friezen net zo nuchter als waarom zij bekend staan en vindt het bestuur dat zulks nu niet kan. Chapeau! Benieuwd wanneer ze bezwijken als het echt zover zou komen. Want de druk zal groot zijn.

Ander onderwerp, ook een miljoenenbal. Verkeersboetes….

 

Ik las net dat er vorig jaar 600.000 minder verkeersboetes zijn uitgedeeld. Dat is me toch wat. Laten we het voorzichtig houden op gemiddeld € 75,00 per boete, dan hebben we het toch over een slordige 45 miljoentjes wat de staat misloopt.

Ook zo benieuwd hoe dat gecompenseerd moet gaan worden? Want geloof me: het mot toch ergens vandaag komen?

En ondertussen is er dan ook nog een steunfonds opgericht om gedupeerden van de terroristische acties rondom de Corona-protesten financieel te helpen. Een prima initiatief maar laat daar toch die terroristen voor opdraaien, al is het voor het leven! De hufters.

Dan nu de vrolijke noot!

Morgen wordt mijn grote zus Greetje 75, jawel! En omdat zij mijn grootste fan is, moet ik het daar eens even over hebben.

In gepaste eenzaamheid van maximaal 1 bezoeker per dag mag zij dit grootse gebeuren gaan vieren, toch jammer. Zij vindt het in het geheel niet erg hoor maar ik had haar graag een hele grote knuffel gegeven morgen maar helaas, het wordt een virtuele versie van deze knuffel.

 

Ik heb haar wel wat lekkers laten bezorgen, hopelijk compenseert dat een beetje het gemis aan haar kleine broertje morgen. Ze is mijn tweede moeder hoor. Op haar elfde kreeg ze mij er als broertje bij met daartussen nog eens een viertal. Wij komen uit een tijd van grote gezinnen en weinig of geen luxe. Greetje moest vaak moederen omdat moeder zelf moest werken om al dat gespuis te kunnen blijven voeden. Ik denk dat ik daarom een hele sterke band met haar heb.

Greet: ik hoop van harte dat je er nog heel wat jaartjes bij mag krijgen. Je bent zo gezond als een vissie en zo sterk als een merry. Hou vol, ik volg je als mijn grote voorbeeld, hoewel ik niet naar de sportschool ga, zo trouw als jij dat doet.

Hulde aan mijn grote zus Greetje!

Geef een reactie