De Kloon ligt erop!

 

Utrechters snappen deze term: de kloon ligt erop! En daar heb ik nu ook ff last van.

Bij dit jochie zit ff alles tegen, dat is het, de kloon ligt erop. Maar wel leuk om deze Utrechtse spreuk te gebruiken als aanzetje tot dit stukkie.

Oorzaak en gevolg of gewoon domme pech, hou het maar op het laatste.

Gaat er ergens al een belletje rinkelen? Jazeker, die domme kerkklokken van onze basiliek schreeuwen het weer uit terwijl ik dit stukkie schrijf en nog steeds komt er nog geen parochiaan meer bij. Met andere woorden: je kunt roepen en schreeuwen wat je wil, er gebeurt toch niks. Het belletje rinkelt dus voor Jan met de korte Achternaam, haha.

OK, terug naar dat waar de kloon op ligt: als het kalf van verdronken is, dempt men de put maar in mijn geval wordt er olie op het vuur gegooid en waar rook is, is vuur. Blijkbaar maak ik me druk om een storm in een glas water. Maar ja, zachte heelmeesters maken nu eenmaal stinkende wonden en geloof me, het stinkt hier behoorlijk!

Maar goed, ik ben nu eenmaal een positivo en Keulen en Aken zijn ook niet op één dag gebouwd. Geduld is een schone zaak en straks is het eind goed al goed want wie goed doet, goed ontmoet, toch?

En nu naar de realiteit waar wij allen mee te maken hebben. De traagheid van onze overheid om het vaccineren als de wiedeweerga te realiseren. De overheid is zo traag als dikke stront tegen een helling op! Hadden wij anders verwacht van onze overheid? Nou, verwacht niet maar gehoopt wél want hoop doet leven. Vooral nu want IJzeren Hein maait er maar op los met zijn zeis! Met het schaamrood op de kaken spreekt onze verantwoordelijke volksvertegenwoordiging van ongewenste vertraging. Ons Nederland, een land dat barst van hoogleraren op elk gebied, van kenners en kunners, ons land dat slaat me toch een figuur zeg, de wereld lacht ons uit! Hoogmoed komt voor de val en gevallen zijn ze, de klootviolen, ze slepen ons mee in hun val. Voor mij zijn ze geen knip voor de neus waard.

Waar gehakt wordt, vallen spaanders zullen ze wel zeggen. Maar de spaanders zijn in dit geval mensenlevens hé! Ik hoop dat er binnenkort met bijltjes wordt gehakt, we hebben een nieuwe bijltjesdag nodig. Opgeruimd staat netjes! Opzouten!

Fijne zondag verder!!

 

Geef een reactie