Het zal mij werkelijk een zorg zijn..

 

Elk jaar keren ze terug rond deze tijd, de vele advertenties van zorgverzekeraars. Op televisie, op Facebook, op instagram, in de krant, in folders, in je mail als ongewenste mail, er is geen ontkomen aan!

En elk jaar irriteert me dat enorm.

Waarom die irritaties?

Ik heb nooit begrepen waarom onze zorg ooit is overgedragen aan commerciële instellingen want zo moeten we dat toch wel zien hoor. Die commerciële instellingen proberen allemaal een stukje uit de voedzame ruif mee te pikken.

Toch vreemd dat er aan onze zorg een verdienmodel hangt?

Ik krijg daar een hele nare smaak van in mijn mond, zo vies dat ik mij maar eens bij mijn huisarts ga melden om daar wat aan te laten doen…..

Hebben jullie voor jezelf al eens uitgerekend hoeveel premie jouw zorg per jaar kost? Vergeet ook niet dat stukje mee te tellen wat op je loonstrookje staat, vergeet ook je eigen bijdrage niet en vergeet ook niet dat je moet betalen voor medicijnen als paracetamol. Dat laatste snap ik wel want als het ‘goed’ is, krijgen we allemaal hoofdpijn van die kosten en om dan iedereen pijnstillers te gaan vergoeden…..

Er wordt flink aan onze (on)gezondheid verdiend is mijn bescheiden mening. Anders zouden al die zorgverzekeraars niet in de rij staan om jou en je hele familie naar binnen te trekken. Dat zegt mij genoeg hoor.

Ik zou liever zien dat al dat geld dat wordt uitgegeven aan al deze misselijkmakende reclameactiviteiten, jouw en mijn centen hé(!), wordt besteed aan dat waar het voor bedoeld is: onze zorg.

Het zal ze een zorg zijn denk ik..

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie