Bram, Bram, Bram en Bram

Ik heb in mijn leven met meerdere Brammen te maken gehad. Er is maar één Bram betrouwbaar gebleken en dat was Sinterklaas, en nu is hij dood. Voor mij was deze Sinterklaas de enige echte, een lieverd én het mooie van deze Bram was, hij vroeg er nooit ook maar iets voor terug. Beste Bram: ik heb altijd in je geloofd en dat blijf ik doen!

De eerste mij bekende Bram in mijn leven was huisarts Bram Querido, deze Bram is al wat langer geleden naar de voor hem bestaande hemel vertrokken. Ik vond het maar een sacherijn van een huisarts, liep altijd te bramberen en eerlijk gezegd had ik bijna het loodje gelegd op mijn 11e dankzij die Bram. Dus niet zo gek dat ik hem niet mocht met zijn stinksigaren, uch.
Op mijn elfde werd ik in september erg ziek, vaak koorts en bijna nooit naar school. Mijn lieve moedertje werd er uiteindelijk radeloos van. Deze Bram is diverse keren bij mij geweest en had niet door dat het een fikse longontsteking betrof, waarschijnlijk had hij te veel rook in zijn ogen. Het is dat mijn moeder me naar een kinderarts bracht zonder afspraak anders had ik dit nu niet hier geschreven. Stomme Bram!

Dan een advocaat genaamd Bram C. laat ik zijn achternaam maar als initiaal schrijven, dat doen ze in de krant ook als om geboefte gaat. Over deze Bram C. kan ik een boek schrijven maar ik doe het maar niet anders sleept hij me voor de rechter. Hij maakte zo’n puinhoop van mijn zaak dat ik er uiteindelijk de ‘Orde van Advocaten’ bij moest halen om hem terecht te wijzen, hetgeen geschiede! Helaas was mijn zaak al een verloren zaak dankzij de door hem gehanteerde vriendjespolitiek. Een hele stomme Bram!

Dan de Bram die wij ook allemaal wel kennen, de publiciteitsgeile Bram M. Zo leuk als hij overkomt, zo sympathiek ook. Helaas had hij een grote makke genaamd hebzucht. Uiteindelijk werd hem dat fataal. Een ongelofelijk stomme Bram!! Maar wel een leuke!

Kom ik terug op Bram van der Vlugt, beter bekend als dé Sinterklaas. Vandaag is deze lieverd overleden en ik wens al zijn familie heel veel sterkte in deze zware dagen. Overleden aan de gevolgen van Corona potjandorie, ook dat nog!

Ik denk dat het een goed idee is om met het overlijden van deze goedheiligman dan ook maar direct een einde te maken aan het tijdperk Sint & Piet immers Piet was ook al dood. Helaas heeft Piet de eindstreep ook niet gehaald maar om andere redenen. Dus onze kinderen maar uitleggen dat Sint op de terugreis naar Spanje gegrepen is door het virus en daaraan dood is gegaan. Volgend jaar komt hij dan ook niet meer terug.

Dag Sinterklaasje!

Geef een reactie