Een paradoxale parodie.

De kleine ettertjes

Overal kom je ze tegen, die kleine ettertjes. Altijd in staat om alle aandacht op te eisen en net zo lang te zeuren en te zagen, te schreeuwen, te trappen en te schoppen in de hoop hun zin te krijgen.

Als ex-opvoeder heb ik daar ook wel eens mee te maken gehad. Het bleef bij die ene poging het ouderlijk gezag te tarten immers pa had een simpele oplossing: gewoon negeren en net doen of er niks aan de hand is, geen aandacht aan geven en het was dan ook meteen de laatste keer. Toegegeven, er moest wel iemand bij kop en kont opgepakt worden, over de schouder te worden geworpen en te worden vastgestrikt in de Maxi-Cosi en dat alles zonder één woord te zeggen. En daarmee was het zowel de eerste als de laatste keer.

Goed, zo hebben we nu ook met regelmaat te maken met ettertjes, mensen die in ruime minderheid menen te moeten zeuren en te zagen, te schreeuwen, te trappen en te schoppen in de hoop hun zin te krijgen.

Neem nou die non-believers ofwel iets simpel gezegd de ongelovigen. Zij die er geen enkel geloof in hebben dat Corona bestaat en het er geloof in hebben dat we met z’n allen worden gefopt, bij de neus genomen. Allerlei complottheorieën worden erbij gehaald, we lezen en zien het overal. En wat mij betreft heb ik daar geen enkele moeite mee hoor, ieder zijn mening, ieder zijn geloof, ieder zijn ding.

Maar nou komt het, het is maar een fractie van het geheel, het zijn er in verhouding maar en paar en die paar gaan ervoor!

De Engeltjes (heb je ‘m?) beginnen dan alle aandacht op te eisen en net zo lang te zeuren en te zagen, te schreeuwen, te trappen en te schoppen in de hoop hun zin te krijgen. En deze keer hadden ze dan ook even het geluk aan hun zijde, even maar want het gezag moest wel ingrijpen.

Over die ingreep valt ook best wel veel te zeggen. Als ex-opvoeder had ik het op mijn eigen wijze wel opgelost maar nu moest het gezag zo nodig ook ineens alle aandacht en met spierballen aan de slag. Ook niet eerlijk. Zelfs Willem 4 werd van zijn bed gelicht om snel zijn handtekening te verkrijgen om er met spoed een wet door te drukken. Zulke macht wordt dan ook wel weer misbruikt. Als het moet, kan er dus blijkbaar binnen een dag een wet doorgedrukt worden. Mwah, dan heb ik ook nog wel een paar ideetjes hoor om er wetten door te drukken.

Die arme kindertoeslagouders zullen met lede ogen hebben toegezien hoe dit in slechts één dag in elkaar werd geknutseld.

Onbegrijpelijk dus.

Het gezag doet dus niets anders dan die kleine ettertjes. Een paradoxale parodie.

Ondertussen: afgelopen woensdag ben ik gevaccineerd, het eerste prikkie van de twee. Ik val in de groep welke in aanmerking komt voor het AstraZeneca vaccin, over 12 weken de tweede prik en dan heb ik 2 weken daarna 60% kans niet besmet te raken… Zucht. Toch ben ik er wel blij mee hoor, beter iets dan niets.

En dan: gisteren hebben wij onze stembiljetten mogen ontvangen, althans de uitnodiging om te komen stemmen. Wat te doen? Natuurlijk ga ik stemmen en heb al een voorkeur. Toch ga ik een aantal verschillende stemprogramma’s gebruiken om mijn stemgedrag te controleren. Er zijn al een paar afvallers zoals mensen die in ruime minderheid menen te moeten zeuren en te zagen, te schreeuwen, te trappen en te schoppen in de hoop hun zin te krijgen.

Of mensen die er zelf maar op los tweeteren om diverse leugens en niet bestaande complottheorieën poneren, dat ettertje valt ook af. Was sowieso niet mijn eerste keuze en ook niet de laatste en ook niks daartussenin….

Of mensen die enkel roepen wat de meute wil horen, zolang ze een ander de schuld kunnen geven…. Ligt het probleem niet bij hen. Waar kennen we dat van.

Of mensen die zich niet aan de door henzelf bedachte en opgelegde regels kunnen houden. Of zij die zich als souteneur gedragen.

Er blijft niet veel over. Wel gemakkelijk, dat wegstrepen.

Ach, ik denk dat ik mij maar op uitnoding naar Thialf ga begeven, Even een paar rondjes op het ijs maken om mijn hoofd leeg te maken. Even nergens bij nadenken en dat gewoon doen. Ai! Nog eentje die afvalt!

Fijn weekend en berg de schaatsen maar op!

Geef een reactie