Stem wijzer…..

Stem wijzer….

Terwijl er van alles gaande is, dichtbij en ver van huis, zoals bijvoorbeeld het gedoe rondom het WK-voetbal in Qatar waarbij er sprake is van mensenhandel, slavernij, uitbuiting, martelingen met de dood tot gevolg van inmiddels 6500 slaven gehaald uit de meest arme delen van de wereld waarvan de oorsprong van al deze ellende toch gezocht moet worden bij de FIFA bazen van toen, Blatter cs, die op schandalige wijze de miljarden hebben geaccepteerd waarvan een aardig deel in hun eigen zakken terecht is gekomen, wetende dat dit het gevolg zou zijn…

…of het gedoe rondom de Corona-maatregelen waarbij er veel sprake is van terecht ongeduld en protest, waarbij het ongeoorloofd gedrag bij het protesteren dan weer leidt tot veel verkeerde aandacht….

…of het gedoe rondom de te veel uitbetaalde toeslagen door de immer falende belastingdienst…waarvan de centen in het buitenland zijn terechtgekomen…

…mogen we binnenkort naar de stembus (of stemmen per post) om onze nieuwe volksvertegenwoordiging in de 2e kamer te kiezen…

 

Tja, en dan…

Ik heb die websites eens bekeken welke je kunt gebruiken om te zien welke partij het beste bij je past. Bijvoorbeeld Stemwijzer. Maar in mijn geval lijkt het eenvoudiger om niet een kruisje te zetten maar door te strepen, zo sluit je in elk geval partijen en mensen uit waarop je niet wilt stemmen. Zie het als een diagnose stellen als de oorzaak van een ziekte niet duidelijk is. Dan gaan de artsen ze ook wegstrepen totdat er (hopelijk) iets over blijft waar wat aan te doen valt. Wellicht een goed idee? Ik heb er al heel wat weggestreept hoor, sowieso enkele partijen waar ik nimmer op zal stemmen, die heb ik al doorgestreept. Bijvoorbeeld 50+, altijd ruzie makend, al doorgestreept. Ook partijden waar je het bekende woordje te voor kan zetten, zoals te links, te rechts, te gelovig, te radicaal, te eenzijdig. Allemaal al doorgestreept

Dan zijn er ook al een paar doorgestreept bij partijen die bij mij nog een kans maken. Het wordt al langzaam duidelijk welke kant ik op ga…..

En dat doorstrepen is helemaal niet zo moeilijk hoor, iedereen doet het al. Zo heb je in het verleden toch allemaal wel eens iemand weggestreept? Bijvoorbeeld een vervelende chef of collega waar je niks meer mee te maken wil hebben. Of vrienden die geen vrienden bleken te zijn, hoppa weggestreept. Zelfs familie wordt weggestreept want klootzakken heb je overal, die komen in de beste families voor….. in elk geval in die van mij haha, en ik schaam me daar niet voor, integendeel.

Zo wordt je wereld steeds wat kleiner daar waar het gaat om keuzes maken maar je wereld kan ook weer groeien hoewel het mij steeds moeilijker afgaat. Hopelijk groeit mijn wereld wel wat harder door bijvoorbeeld weer wat meer virtuele vrienden te maken. We moeten wel want we zitten nog steeds vastgekluisterd toch?

Fijne zondag verder, of niet. Die keuze is aan jou!

Geef een reactie