GEWELD(A)(D)(IG)

 

Verbaas ik me nog? In het geheel niet! Overal zie je ze opduiken, de relschoppers, de hooligans, noem ze maar gewoon terroristen. Ik denk dat ik ze maar zo ga noemen, dat zooitje inteelt uit Urk en de overige spuitende en slikkende orde in den lande die enkel en alleen uit zijn op het ontwrichten van onze rechtstaat. Meer is het niet. Wat mij betreft het leger inzetten om dit alles een definitief halt toe te roepen.

Als je nu ergens op tegen bent, of je hebt een enorme hekel aan iets dan ga je daartegen in protest, logisch. En dan is een flinke discussie geen enkel probleem. Maak je punt maar hou het netjes. Kunnen ze niet, die randdebielen. Dit gajes heeft geen geweten en daarom zijn het dan ook terroristen. Ze terroriseren de boel, vandaar. En terroristen, daar kun je heel veel meer tegen doen dan tegen relschoppers dus beste minister Grapperhaus: neem Ankie Bijleveld in de arm en aan de bak! En geen smoesjes dat jullie demissionair zijn, gewoon ervoor gaan, doen die terroristen ook! En als jullie dan je werk hebben gedaan, kan er normaal worden geprotesteerd zonder de overmatige aandacht voor die klojo’s. Als het ons belastingbetalers dan toch geld moet kosten, dan liever betaald ingrijpen dan betaald wonden likken en alles wat is gesloopt, vernield, gebroken en verbrand vervangen en repareren. Kost volgens mij meer dan ingrijpen.

 

Brengt mij dan toch op een idee immers als je ergens commentaar op hebt zoals ik nu, dan moet je wel met ideeën en/of oplossingen komen anders heb je geen recht van uiten.

Koop een eiland in de Cariben, bijvoorbeeld naast dat eiland waar al die stoute priestertjes op vertoeven (zie dit blog). Breng daar al die nationale terroristen naar toe en laat ze zich daar maar eens een poosje vermaken. Zorg er wel voor dat het virus ook meereist want dan kunnen deze terroristen het bewijs leveren dat het maar een onzinverhaal is.

Zo, dat is d’r uit.

Verbaas ik me nog? Nou nee. Viraal wordt er ook nogal wat af geprotesteerd. Neem nou Facebook. Praktisch elke bijdrage draagt wel iets van Corona in zich. Behalve dat het de mensheid besmet, besmet het ook onze virtuele wereld. Open Facebook, klik op een bijdrage van zomaar iemand en de kans is groot dat er een discussie onder staat wat enkel en alleen over Coronamaatregelen gaat. Er wordt wat afgescholden, publiekelijk. En het mooie is: iedereen weet het beter! Echt hoor!

Het is de verveling. We mogen bijna niks meer vanwege de maatregelen en we kunnen ons er maar moeilijk in gedragen, ik ook hoor, ik ben geen uitzondering! Normaal maak je een praatje op je werk, met de buren, met de winkelier of met je familie. Dit alles is praktisch onmogelijk gemaakt dus zitten we achter de beroemde knoppendoos, lezen en vervelen ons suf.

Lees ook eens de virtuele kranten. De artikelen waaronder men kan en mag reageren bedoel ik. De reacties puilen uit. En een partij bonje dat er wordt gemaakt!

Verbaas ik me nog? Nou nee. Binnenkort komen er verkiezingen en hoppa: het moddergooien is al begonnen. Ook zo’n mooi voorbeeld van hoe het niet hoort. Ik weet nog niet op welke partij van de 86 ik ga stemmen. Ik moet al die 86 programma’s nog lezen. Elke partij heeft men een kleurtje gegeven, dit stamt uit de tijd van de paarse kabinetten. Wedden dat het grijs wordt deze keer?

Waar haal ik deze keer ‘de vrolijke noot’ vandaan? Eerlijk is eerlijk: dat valt niet mee. Misschien iets over de avondklok dan maar? Ik grijp dus maar even terug in mijn eigen grijze verleden, ik citeer een couplet uit het lied Johanna van Henk Elsink (wie kent hem nog?):

Als de avond is gevallen
En het o zo donker wordt
Maar toch ook niet al te donker
Tranen schieten haar tekort
Als morgen de dag weer aan zal breken
Tevergeefs wacht zij op telefoon
En zij smeekt al vele weken
Is dit nu mijn oordse laan, eh aardse loon
Daar zit ze verlaten en alleen
En werpt een blik door het venster heen


Voor het gehele lied en om jezelf wat op te vrolijken:: https://www.youtube.com/watch?v=ZKXwlPw_0_A

Geef een reactie