Mijn buik vol!

Ik heb mijn buik vol en het is nog niet eens Kerst!

Ik heb mijn buik vol van haasthebbers en boosdoeners. Mensen die je pad kruisen en je geheel over het hoofd zien. Bij de kassa’s bijvoorbeeld of bij de broodafdeling waar ik netjes, mij naam in ere houdende, eenpuntvijf meter afstand houd. Voordat ik dan een broodje wil pakken met de tang is er alweer een andere haasthebber aan het graaien en als ik dan verongelijkt wat zeg dan ben ik de boosdoener.

Zo ook in het verkeer in ons stadje Hulst. Er is hier sprake van een 30 km zone maar voor wie eigenlijk? Hebben die handigerds ook nog eens de straten bestraat met de beroemde ‘kinderkopjes’ en moeten die haasthebbers er zo nodig met minstens 70 km/uur overheen. Ze zien niet eens dat ik dan mijn middelvinger opsteek, soms alle twee tegelijk.

 

Ik heb mijn buik vol van de televisie. Kom op zeg! Het ene programma biedt nog meer bagger dan het andere. Vooral die programma’s waarbij, meestal minder bekende, BN’ers worden ingehuurd om leuk mee te doen. En maar lachen naar de camera voor minstens € 5000,00 honorarium per deelnemer. Smakeloze troep. Vind je het gek dat ik mijn buik daarvan vol heb?

Ik heb mijn buik vol van al die commercials van zorgverleners. Wat een gigantische onzin om ons veel te duur betaalde zorgpremie te misbruiken om ons toch maar over te halen lid te worden van hun cluppie. Waar halen ze het gore lef vandaan?

Ik heb mijn buik vol van al die loterijen die ook op allerlei manieren jou proberen te strikken om toch vooral abonnee te worden. We hebben het over de organisatie van onze eigen Nederlandse Staat hé. Onze eigen overheid die er een heel arsenaal aan loterijen op na houdt. De ene jackpot na de andere staat bol en op springen. Ja hoor. Heb je al eens bedacht wat er gebeurt met alle inzet op een jackpot die niet is gevallen? En nu wordt er ineens geroepen dat er minder reclame moet worden gemaakt voor kansspelen? Tuurlijk joh!

Ik heb mijn buik vol van al die samengestelde gezinnen van de landelijke supermarkten. De godganselijke dag word ik doodgegooid met vrolijke commercials van de supermarkten, de een nog zoetsappiger dan de andere. Tja, die supermarkten proberen elkaar de loef af te steken in reclameland. En omdat ze zo goed boeren tijdens de Corona (als enigen) kunnen zij het zich permitteren om in elk reclameblok te verschijnen. In mijn opinie: stoppen met die ellendige commercials! Overdaad schaadt. Stop al dat geld liever in betaalbaardere dagelijkse boodschappen…..

Ik heb mijn buik vol van social media. Bijvoorbeeld facebook is afgezakt naar een zakkenvullende reclamezuil. Of, als je eens zit te googelen om iets te zoeken wat je nodig hebt, bijvoorbeeld een nieuwe koelkast, dan kom je geen pagina voorbij zonder een koelkastenaanbieding te zien. Hoe zou dat nou komen?…. Ik adviseer ook de microfoon uit te zetten van je mobieltje, pc, tv en laptop. Ik sprak laatst over een leuk behangetje te kopen en wat denk je? Je komt geen pagina voorbij zonder behangreclame. Goh, hoe zou dat nou komen?…

Ik heb mijn buik ook vol van de Corona maar dat is het enige waar ik wel rekening mee houd. Maar wat is er over van de algemene angst? Weg! Zijn we dan die beelden kwijt van al die witte lijkzakken in Noord-Italië toen de Corona eenmaal Europa had bereikt? Die angst is echt weg bij iedereen vermoed ik. We doen zogenaamd mee aan de maatregelen maar zie je dan ook niet hoeveel mensen om je heen de regels omzeilen?
Zelfs Amalia lapt de regels aan haar laars dus mogen wij dat toch ook? Toch doe ik dat maar niet, ik volg de regels trouw ondanks dat Rutte vindt dat Amalia ook fouten mag maken. Wat anders had hij moeten zeggen? Dat hij het zich niet goed weet te herinneren? Laat hem lekker meegaan op de volgende vakantie van de Oranjes. Griekenland is een fijne bestemming.

Ik heb ook mijn buik vol van Max, niet van Max zelf maar van de alle orgastische reacties nadat hij wereldkampioen was geworden. 10 jaar geleden wist niemand van de F1 af en moet je nu eens zien. Leuk voor Max maar vervelend voor mensen zoals ik maar het is hem van harte gegund. Nadat ik op facebook de vraag had gesteld ‘wanneer het nou eens is afgelopen met die Verstappen’ werd ik onmiddellijk een azijnzeiker genoemd.

Over azijn gesproken: sinds ik dat dagelijks drink, lukt het plassen me een stuk beter!