Waarom Willem 1.5

Het idee om te schrijven onder het pseudoniem Willem 1.5 is simpel:

Ik ben een groot voorstander van het opvolgen van de Corona-regels waaronder 1.5 meter afstand houden.

Maar het lukt zo moeilijk..

Bij ons is er een hele leuke winkelstraat waar je normaal gesproken heerlijk wandelend van winkel naar winkel kunt hoppen. Nu heeft onze gemeente een looprichting ingesteld: rechts houden en niet tegen de richting inlopen, men heeft zelfs pijlen op de strast geverfd om de looprichting aan te duiden. Ook staan er borden als: hier oversteken…

Weinigen die er moeite voor doen viel mij op.

Onlangs liep ik samen met mijn vrouw in de winkelstraat en ik probeerde uit te leggen wat 1,5 meter is aan mijn vrouw omdat ze me opzij wilde trekken, iemand wilde mij passeren.

Als reactie spreidde ik mijn armen om haar te vertellen dat men toch 1,5 meter afstand moet houden? Pardoes sloeg ik een Vlaamse buurvrouw midden in haar gezicht… Een flinke maar uiteraard onbedoelde optater, het schaamrood op mijn kaken, de vrouw bijna knock-out.

Zo zie je maar waar die 1,5 meter ook goed voor is…

Geef een reactie