Depressieve topsport

Corona hakt er overal behoorlijk in, iedereen heeft er op één of andere manier wel mee te maken, hoe dan ook. Voorbeelden te over, je hoeft om het even welk media-kanaal maar te openen en je wordt ermee doodgegooid (nou ja….:-))

Moet ik daar dan zo nodig nog wat aan toevoegen? Wat ik ervan vind? Wie zit daar nu op te wachten?

Toch heb ook ik wel wat te mekkeren hoor, in dit geval over al het gezeik van de topsport en dan in het bijzonder dat gedoe rondom het voetballen. Een sport waarin heel veel geld kan worden verdiend op welke wijze dan ook. Niet alleen als profvoetballer zelf maar zeker ook op andere wijze. Denk aan alle commercie eromheen zoals reclame-inkomsten, tv-rechten, kaartverkoop, sponsoring. Het is een op zichzelf staande grote economie, dat profvoetbal.

Spelen in lege stadions

Nu vele bedrijven het moeilijk hebben, denk vooral aan de Horeca, worstelt onze regering constant met de vraag: hoe sparen we zoveel als mogelijk onze economie zodra we de regels rondom het Corona-virus moeten aanscherpen? Lastig hoor maar wellicht gaan we dan toch op enig moment in een zowaar volledige lockdown. Wedden dat het profvoetbal blijft protesteren? Afgelopen weken heb ik zowaar de moed gevonden om een paar wedstrijden live te bekijken op TV, zowel onze eigen competitie als ook wedstrijden in de Spaanse competitie en zeker ook wedstrijden in de Champions League. Godsamme, wat heb ik me verveeld zeg! Voetballen zonder publiek en dan met kunstmatige geluiden alsof er publiek bij zit. Voor mij niet te doen.

En dan verneem ik ook dat er overal Corona gevallen zijn, bij iedere club. En maar blijven reizen jongens, lekker overal naar toe. Blijf toch ook eens binnen zeg! Ik hou van het spelletje, ik ben zelf een Feijenoord fan maar ik zie ze liever een maand of 3 geheel niet om mee te helpen de Corona de wereld uit te helpen dan dat bagger wat men wedstrijden noemt.

Aldus heb ik een idee. Lekker online voetballen! Zie het als thuis werken mensen! Moeten we allemaal toch zoveel als mogelijk? Koop een game als bijvoorbeeld Fifa21, daag je tegenspeler(s) uit vanuit je luie stoel thuis. Het is echt leuk en net zo fake als het voetballen in het echt maar je helpt mee om Corana de wereld uit te schoppen, met links of met rechts…… Proost!

Koop hier jouw exemplaar! Klikken maar!

 

Geef een reactie