Uitgeteld

Uitgeteld op de bank, zucht.

Uitgeteld op de bank lig ik. Net als die tellers van de stemmen, die liggen nu ook letterlijk uitgeteld op hun bank, en verdiend! Wat hebben dié een klus gehad zeg, sjonge.

De resultaten zijn inmiddels bekend en dit land gaan gewoon daar waar het gebleven was, een paar poppetjes krijgen een ander plekkie maar dat is het dan ook wel. Althans, in mijn ogen voor zover ik deze nog open kan krijgen.

 
 Want lui word je ervan, van dat binnen zitten want wat is er anders nog te doen? Corona regels omzeilen? Gebeurt volop maar ik durf het niet aan. Van de week een collega gesproken, de beste man ligt met Corona stevig ziek in bed, net als zijn vrouw, zijn vader en zijn moeder. Ff een bakkie wezen doen bij opa en oma en die bleken, achteraf, besmet te zijn. Nu ligt iedereen plat. Onschuldig bezoekje met grote gevolgen.

Stijgende cijfers, met rasse schreden slaat de Corona wederom toe, gisteren 7500 besmettingen geteld. Het gaat hard.

Wat niet hard gaat zijn de vaccinaties. Trots roept de assistent MP dat er nu 2 miljoen vaccinaties zijn gezet (wat een raar woord) en ergens in dezelfde mededeling toch schielijk teruglezen dat er van die genoemde 2 miljoen er ook velen al voor de tweede keer een prikkie hebben gehad dus zijn er nog altijd bar weinig mensen gevaccineerd. Wat kan je ook verwachten van iemand wiens paspoort is verlopen en die zijn rijbewijs was vergeten bij het stemmen…..


Ik was, en ben nog altijd, enigszins verontrust na al dat gedoe rondom het AstraZenica prikkie. Ik ben daar dus mee ingespoten en ik moet nog een keer. Ik twijfel of ik dat wel wil immers er moet toch wel iets aan de hand zijn. Waar rook is, is vuur en ik vertrouw het voor geen cent. Ik stel me zo voor dat als men dit vaccin uit de markt haalt er enorme financiële en vooral logistieke gevolgen aan vast kleven. Dus maar uitleggen aan het gepeupel dat er niks aan de hand is, we gaan weer prikken hoor. Wie geeft mij raad???? Liefst zou ik dit vaccin niet willen en overstappen op een ander merk maar kan en mag dat wel? Want gevaccineerd wil ik wel zijn hoor.


Terug naar de verkiezingsstrijd. Ik mis de grote drie Joop Den Uyl, Dries van Agt en Hans Wiegel. Dat waren nog eens tijden, degengekletter alom maar op de man spelen zoals men dat nu pleegt te doen? Ik kan het mij niet herinneren. Wim Kan vond ze dan ook ‘zeer bekwaam”, hilarisch!

Tegenwoordig zit er in elk programma wel een politicus of -ca om hun huid te verkopen of om zieltjes te winnen of beide. Er was slechts sprake van één uitschieter en iedereen weet waar ik het dan over heb. Toch twijfel ik enorm aan de echtheid van deze ‘roost’. Het zou zomaar kunnen zijn dat Martijn Koning en Thierry Baudet een mooi stukkie hadden ingestudeerd om te shockeren. Die twee hebben een prachtig stukkie opgevoerd met als resultaat 6 zetels winst! Nadien heeft Baudet zich immers niet meer gepresenteerd in talkshows, het gewenste effect was immers al bereikt! Vasthouden die handel! Kunnen die Amerikanen nog wat van leren want daar is alles nep!

Over Amerika gesproken: heb je hem gezien? President Biden die zich strompelend en vallend het vliegtuig in moest hijsen, die arme man. Ander nieuws hebben ze daar momenteel ook niet echt. Ja, ze hebben weer eens mot met Poetin, en met familie Kim nog wat. Dus ook niks nieuws.

Saai hoor, niks te beleven. Wie denkt er nu bijvoorbeeld nog aan de kinderen in Syrië of de uitbraak van Ebola in de armste delen van Afrika. Is niet interessant genoeg, dat leeft niet bij ons. Wij plempen liever Facebook vol met onzin en tweeten er maar op los.

En nu lees ik ook nog dat Marco en Leontien het misschien weer gaan proberen? Kijk! Dát is pas nieuws om je druk over te maken! Kranten puilen uit!

Goed weekend!

Geef een reactie